Bemutatkozás


Joskar-Ola Alapítvány

Alapítvány elnöke: Bakos Ildikó - +36-30/748-3223
 
 

Alapítványunk 2016-ban lett létrehozva, azzal a céllal, hogy az önkormányzati, állami forrásokon kívül - elsősorban az itt élő közösség közreműködésével - megpróbáljunk közvetlen környezetünk, a Joskar-Ola városrész fejlesztésébe külső, lakossági és vállalkozói tőkét is bevonni.

Rendezvényeink keretében arra törekszünk, hogy Szombathely második legnagyobb városrészén élő közel 7000 embernek minőségi, eseményekben gazdag kikapcsolódást nyújtsunk. Az Alapítvány megszületésében nélkülözhetetlen érdemei vannak Kelemen Krisztián Önkormányzati Képviselő Úrnak, aki azóta is folyamatosan támogatja alapítványunkat.

 


Köszönet illeti Szombathely Megyei Jogú Város Ökormányzatát, Dr. Nemény András Polgármester Urat, Kelemen Krisztián Önkormányzati Képviselő Urat, hogy idén is anyagi támogatással segítik non-profit civilszervezetünket abban, hogy a XXIII. Joskar-Ola Fesztivált meg tudjuk szervezni!

Alapítványunk szervezésében általában több program is megrendezésre kerül évente:

1. Élelmiszeradomány osztások évente több alkalommal is:

Karácsony előtt a nehéz helyzetben élők, egyedülállók illetve nagycsaládosok támogatása céljából Karácsonyi Ünnepséget szervezünk, ahol 50-100 rászoruló családnak tudunk élelmiszer adománycsomagot adni Kelemen Krisztián, városi Képviselő jóvoltából. A Karácsony előtti adományosztást az alapítvány részéről egy adománygyűjtés előzi meg, ahol egy szombathelyi nagyáruház jóvoltából tudunk tartós élelmiszer adományokat gyűjteni a rászorulók részére. Nem ritka, hogy év közben is adományozunk, például Húsvét előtt vagy a Joskar-Ola NApok keretében.

2. Tavasszal egy bál jellegű rendezvény:

Mindig lehet apropót találni arra, hogy összehozzunk a kellemest a hasznossal. Az általunk szervezett bálok jótékonysági céllal szerveződnek, például játszótér felújítás vagy egy család megsegítése a cél.

3. Joskar-Ola Fesztivál:

Minden évben, korábban augusztus, később szeptember hónapokban az immáron hagyományos, rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Joskar-Ola Fesztivál, mely mára Szombathely város második legnagyobb rendezvényének számít, amellett, hogy ez Szombathely egyetlen zenei fesztivál jellegű nagyrendezvénye. Mindamellett, hogy ingyenes a rendezvény (nincsen belépődíj), Kelemen Krisztián városi képviselő jóvoltából és a YO-kupon segítségével a joskar-olai gyermekek ingyenesen vehetik igénybe a Vidámparkot, a szülők pedig főzőcsapatokba vergődve befektetés nélkül készíthetik el ízletes gulyásaikat. 2015 óta a rendezvény több színpaddal és 30-40 fellépővel várja az ingyenes szórakozni vágyókat a lakótelepről és az egész városból. Értékes nyereménytárgyak, szuper vidámpark, és több hazai és nemzetközi fellépő szórakoztatja a kilátogatókat. Minden évben jótékonysággal kötjük össze a fesztivát, így tavaly Erdélyi Rolikát támogattuk, idén pedig a Micimackó Óvodát támogatjuk!

4. Egyéb programok a lakók érdekében:

Mindezek mellett Alapítványunk a Joskar-Ola lakótelep köztereit, parkjait és egyéb részeit is tisztítja, karban tartja az itt élők életkörülményeinek javítása érdekében, hogy minél szebb és élhetőbb környezet kapjunk.

Rendszeresen szervezünk önkéntes szemétszedési akciókat, de ületttünk rózsákat és takarítjuk a játszótereket.

Kérjük támogassa munkánkat! 

 
Vissza az előző oldalra!
- Magyar